szombat, február 16, 2019
Text Size
Otthon Cikkek Szemét a leveleink 70 százaléka

Barkácsolás, szomszédjaink akár minket is érintő közüzemi tartozásai, lakberendezés – itt található minden olyan, otthonunkkal kapcsolatos cikk, mely hasznos, praktikus tanácsokkal látja el a fogyasztókat.

Magyarországon minden tíz e-mailből hét spam, ami sokkal kevesebb, mint egy éve, de még mindig több a világátlagnál.

Az informatikai biztonsággal foglalkozó Symantec jelentése szerint Magyarországon a kéretlen levelek aránya februárban 71,1 százalék volt, miközben Szaúd-Arábia maradt továbbra is világ legtöbb spammel fertőzött országa 76,2 százalékkal, míg világszinten az összesített levélforgalom 68 százaléka bizonyult kéretlennek az év második hónapjában, ami a januári adatokhoz képest 1 százalékos csökkenés.

Ez követi azt a trendet, amely szerint 2011 vége óta fokozatosan csökken a globális spam szintje - ami egyébként a hazai levélszemét-forgalomra is igaz, hiszen előző év februárjában az elektronikus leveleknek még 85,5%-a volt spam. Meglepő módon, ez akkor már "csak" a negyedik helyre volt elég.

Az elektronikus levelek útján szétküldött támadások terén februárban Luxemburg vette át a vezető szerepet, mivel földrajzilag náluk volt a legmagasabb a kártékony programokat tartalmazó e-mailek száma: minden 63,9 e-mailből egy tartalmazott vírust - Magyarországon ez az arány 306,2 levélből egy volt.

Februárban az autóipar lett a legfertőzöttebb szektor 70,9 százalékos aránnyal, míg az oktatási szektorban ez az arány 70,6 volt. A kéretlen levelek aránya a kémiai és gyógyszeripari szektorban 68,9 százalék volt, az infokommunikációs szektorban 68,4, a kiskereskedelemben 68,6, az állami szektorban 68,5, míg a pénzügyi szektorban 68 százalék volt.

Az állami szektor maradt az adathalász tevékenység fő célpontja februárban is, minden 84,1 e-mailből egy rejtett adathalász támadást. A kémiai és gyógyszeripari szektorban 726,2 levélből egy volt adathalász vírussal fertőzött, az IT szektorban ez az arány 670,6 levélből egy, a kiskereskedelmi szektorban minden 524. levél volt fertőzött, míg az oktatásban minden 150., a pénzügyi szektorban minden 329.

forrás: infotech.hu