szombat, január 19, 2019
Text Size
Otthon Cikkek Bírságot kap, akinek csúszós marad a járdája

Barkácsolás, szomszédjaink akár minket is érintő közüzemi tartozásai, lakberendezés – itt található minden olyan, otthonunkkal kapcsolatos cikk, mely hasznos, praktikus tanácsokkal látja el a fogyasztókat.

Akár 100 ezer forintra is bírságolhatja a budapesti közterület-felügyelet azokat az ingatlantulajdonosokat, akik nem végzik el a síkosságmentesítést a portájuk előtti járdán.

A sikosságmentesítési kötelezettség elmulasztása kétféle eljárást vonhat maga után. Az ingatlantulajdonosok és házkezelők helyszíni bírsága 3 és 20 ezer forint között lehet, míg ha szabálysértési eljárás indul, 100 ezer forintig terjedő bírság szabható ki - mondta az InfoRádiónak a fővárosi közterület-felügyelet szolgálati igazgató-helyettese. Miklós István közölte: ezen a télen még nem büntettek senkit, mert nem volt még komoly lefagyás.

Azt is megpróbálják ellenőrizni, mivel végzik a síkosságmentesítést a tulajdonosok. A tapasztalatok szerint betartják azt a szabályt, hogy sózni már nem lehet, és nem a jég olvasztására törekednek, hanem arra, hogy ne csússzon a felület - fejtette ki.

A szolgálati igazgató-helyettes beszélt arról is, a környezetre nem ártalmas síkosságmentesítő anyag nem sokkal drágább, mint a só, és több üzletben is beszerezhető.

forrás: inforádió