szerda, február 20, 2019
Text Size
Teszt Cikkek Lesújtó eredmények - Az NFH tesztelte a gyermekeknek szánt játék mobiltelefonokat

A tesztek segítségével a fogyasztók vásárlói magatartását szeretnénk tudatosabbá tenni. A tesztek a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság laborjaiban készülnek, azok eredményével a fogyasztók képet kapnak a tesztelt termékek biztonságáról, fő jellemzőiről.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság által lefolytatott vizsgálat célja a nem biztonságos játék-mobiltelefonok forgalomból történő kiszűrése és a RAPEX bejelentésekben szereplő veszélyes játékok megtalálása volt. A vizsgálat és a mintavételezés egyaránt kiterjedt a három éven aluli és a három éven felüli gyermekeknek gyártott játék-mobiltelefonokra.

Az eredmények azt mutatták, hogy a 16 termékminta közül mindösszesen egy minta felelt meg az alapvető forgalmazási követelményeknek. További 13 db játék-mobiltelefon esetén pedig megállapításra került, hogy azok súlyos veszélyt jelentenek a gyermekek számára. Az NFH Mechanikai és Villamos Laboratóriuma által elkészített, vizsgálati eredményeket összefoglaló dokumentum ide kattintva tekinthető meg, míg a termékekről készült összehasonlító táblázat itt érhető el.