vasárnap, július 22, 2018
Text Size
Teszt Cikkek NFH-vizsgálat a magyar tejfölök idegenzsír tartalmáról

A tesztek segítségével a fogyasztók vásárlói magatartását szeretnénk tudatosabbá tenni. A tesztek a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság laborjaiban készülnek, azok eredményével a fogyasztók képet kapnak a tesztelt termékek biztonságáról, fő jellemzőiről.

Az egyik legjellegzetesebb magyar tejtermék a tejföl, amely a konyhában szinte nélkülözhetetlen, csontfehér színű, kellemesen aromás, savanykás ízű, homogén, sűrűn folyós állományú alapanyag. A tejföl gyártása során nem használható fel a tejzsírtól eltérő idegen zsiradék (mint például a növényi olaj vagy esetleg állati zsiradék). Ennek kapcsán a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Élelmiszer és Vegyipari Laboratóriuma vizsgálta a magyar tejfölök idegenzsír tartalmát. A Laboratórium munkatársai által elkészített, összehasonlító táblázatot is tartalmazó összefoglaló jelentés ide kattintva tekinthető meg.