csütörtök, február 21, 2019
Text Size
Jog Cikkek Miniszterelnökség: ősszel áttekintésre kerül a magyar élelmiszerminőség helyzete

Ebben a rovatban hasznos jogi tanácsokkal, hírekkel valamint jogszabályfigyelővel segítjük az olvasókat a tudatos fogyasztói magatartás kialakítása érdekében.

2016. szeptember 22-én került megrendezésre a 63. Kormányinfó c. sajtótájékoztató, amelyen szóba került a fogyasztóvédelem is. Elhangzott ugyanis a Miniszterelnökség részéről, hogy a Stratégiai Kabinet áttekintette a magyar élelmiszerminőség helyzetét és e körben a Kormány kiemelten foglalkozik a fogyasztóvédelem helyzetével.

A szóban forgó videó az alábbi internetes linken tekinthető meg, a 18. perctől:

http://www.kormany.hu/hu/miniszterelnokseg/videok/kormanyinfo-63-akar-az-alaptorveny-is-modosithato


Mint ahogy a kormany.hu írja: „Lázár János tájékoztatást adott a stratégiai és a gazdasági kabinet üléseiről is. Előbbi napirendjéről elmondta: elfogadták a paksi erőműbővítés aktuális helyzetével kapcsolatos jelentést; döntöttek arról, hogy a parlament elé terjesztik a földárverések lezárásával összefüggő kormányzati javaslatot; és arról is szó volt, hogy az ősszel a kormány kiemelten foglalkozik majd a kiskereskedelem, a fogyasztóvédelem és a Magyarországon forgalomba hozott - különösen a külföldi - élelmiszerek minőségével, azok egészségügyi mutatókra gyakorolt hatásával.”

Forrás:  http://www.kormany.hu/hu/miniszterelnokseg/hirek/varhatoan-nagy-nyomas-ala-kerul-magyarorszag