szerda, február 20, 2019
Text Size
Egészség Cikkek Gusztustalan körülmények egy XVII. kerületi savanyúság-előállító üzemben

Ebben a rovatban olyan írásokat és cikkeket közlünk, amelyekből a fogyasztók hasznos információkat szerezhetnek egészségük megőrzésére vonatkozóan. Mozgás, az egészséges ételek jótékony hatásai – többek közt ehhez hasonló témákkal foglalkozik a rovat.

Több mint 39 tonna savanyúságot vontak ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei, miután több élelmiszerbiztonsági hiányosságot is feltártak egy budapesti savanyúság-előállító üzemben.


A vizsgálatot a Nébih a főváros XVII. kerületi Rendőrkapitányságával közösen folytatta le. Megállapították, hogy az üzemben a padozat burkolata több helyen töredezett, a mennyezet penészes volt. Az emeleti ablakokra nem tettek fel szúnyoghálókat, így a helyiségek tele voltak rovarokkal. A dolgozók nem rendelkeztek érvényes egészségügyi alkalmassági igazolással. A csomagoló helyiségben a vödrös alapanyagokat alátét nélkül a földön tárolták. Az érlelő kádak mellett földes, tisztítatlan alapanyagokat is raktároztak. Az április 8. és május 1. között előállított termékeknél hiányoztak a nyomon követéshez szükséges dokumentumok. A termékek minőség megőrzési ideje – a gyártmánylapok alapján – két hónap, ezért a Nébih szakemberei elrendelték a 2016. június 30-i és az azelőtti minőség megőrzési idővel rendelkező tételek kereskedelemből történő visszahívását – olvasható a hivatal közleményében.

Forrás: nébih