szerda, október 24, 2018
Text Size
Békéltető Cikkek Újabb áldozatok a fogyasztói csoportoknál

A békéltető testületeket azért hozták létre, hogy ingyenes lehetőséget biztosítsanak a fogyasztóknak jogvitáik gyors megoldására. A rovatban megtalálják a testületek elérhetőségeit és a rájuk vonatkozó fontosabb tudnivalókat, friss információkat.

altTovábbra is sok panasz érkezik a Pest Megyei Békéltető Testülethez a kispénzű, kiszolgáltatott embereket megcélozó, nekik gyors "kölcsönt" ígérő fogyasztói csoportok miatt.

A kispénzű, kiszolgáltatott embereket célozzák meg a fogyasztói csoportok, amelyek hirdetéseikben gyors pénzhez jutást ígérnek fedezettel nem rendelkező, akár BAR-listás fogyasztóknak is. A Pest Megyei Békéltető Testülethez (PMBT) továbbra is érkeznek panaszok a témában - annak ellenére, hogy a fogyasztóvédelmi törvény szabályai szerint 2014. január 1-ig új csoportok szervezése tilos (a meglévők azonban működhetnek, és folytathatják szervező tevékenységüket) - írta közleményében a PMBT.

 A közleményben Ismét felhívják a figyelmet arra, hogy a fogyasztói csoport nem hitelintézet, és nem is bank, hanem szervező cég, jövedelemszerző gazdasági társaság, amely a szervező tevékenységet díjazás ellenében végzi. A csoportok a szervező közreműködésével futamidőre szerveződnek, tagjai vásárlói jogot szerezhetnek - hosszabb-rövidebb idő alatt években kifejezve - sorsolással vagy előtörlesztéssel. Az előtörlesztés, a regisztrációs díj és az első havi törlesztő részlet befizetése többletfeltételnek minősül. Az ígéretek szerint a többletfeltételek vállalása előnyt jelent a fogyasztó által választott dolog tulajdonjogának megszerzéséhez. Az ügylet pénzügyi fedezetét a fogyasztói csoport tagjainak befizetései teremtik meg, de ez bizonytalanságot és kockázatot jelent a tagok számára. Erre a tagok a fogyasztói csoportba való belépéskor nem gondolnak, illetve nem hívják fel a figyelmet a szervezők.

 Ezek ellenére a PMBT-hez benyújtott fogyasztói panaszok legtöbbször azzal kezdődnek, hogy a fogyasztó pénzhez szeretett volna jutni, és így került hirdetések útján a fogyasztói csoportot szervező vállalkozáshoz. Egyes vállalkozások kölcsönként jelölik meg az általuk nyújtott szolgáltatást, de a hirdetések a "hitel" szót már nem tartalmazzák. A fogyasztók félreértése inkább a szervezők nagyvonalú, - több esetben vélelmezhetően szándékosan - hiányos szóbeli tájékoztatásából származik, utólag azonban a befizetett pénzek visszaszerzésére minimális az esély.

 A számos panasz és becsapott fogyasztó pedig azt bizonyítja, hogy kívánatos és támogatandó az a jogalkotói szándék, hogy jogszabály (a fogyasztóvédelmi törvény) végérvényesen megtiltsa ilyen csoportok szervezését - írta a testület.

 Ahogy portálunk korábban beszámolt róla, a nemzetgazdasági tárca több ponton módosítaná a fogyasztóvédelmi törvényt. Többek közt úgy, hogy a jelenlegi kétéves moratórium lejárta után végleg megtiltanák 2014-től a rossz hírű, az ügyfeleket esetenként megkárosító fogyasztói csoportok szervezését.

forrás.napi.hu