szerda, október 24, 2018
Text Size
Békéltető Cikkek Civil fogyasztóvédelmi konferencia

A békéltető testületeket azért hozták létre, hogy ingyenes lehetőséget biztosítsanak a fogyasztóknak jogvitáik gyors megoldására. A rovatban megtalálják a testületek elérhetőségeit és a rájuk vonatkozó fontosabb tudnivalókat, friss információkat.

alt2013. szeptember 2-án Budapesten került megrendezésre a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége és a Budapesti Békéltető Testület közös szervezésében „A békéltető testületek és a fogyasztóvédelmi civil szervezetek feladatai, megváltozott szerepük a fogyasztóvédelemben" című országos konferencia. A rendezvény aktualitását adta, hogy a hazai békéltető testületek egyre fontosabb szerepre tesznek szert a fogyasztóvédelmi jogalkalmazásban, ismertségük és elismertségük pedig nő mind a fogyasztók, mind a vállalkozások körében.

A rendezvényt Dr. Baranovszky György a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetségének elnöke nyitotta meg, majd Dr. Munkácsy Péter a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium osztályvezetője tartott előadást a digitális tartalmak fogyasztóvédelmi aspektusairól.

Ezt követően Dr. Kóródy Dávid a Budapesti Békéltető Testület képviseletében mutatta be, hogy az európai uniós jogalkotás tükrében milyen új feladatok és kötelezettségek hárulnak a békéltető testületekre.

A konferencián részt vett D. Horváth Gábor a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese is, aki a sajtó és fogyasztóvédelem kapcsolatáról beszélt előadásában.

A kerekasztal megbeszélgetést Dr. Baranovszky György – a békéltető testületek és a fogyasztóvédelmi szervezetek szerepéről, feladatairól szóló – vitaindító előadása nyitotta.

A kerekasztal beszélgetés során szó esett többek közt a békéltető testületek fogyasztói viták rendezésére irányuló feladatairól és az azok ellátása során szerzett tapasztalatokról, valamint a fogyasztói érdekek képviseletét ellátó egyesületek jelentőségéről, jövőbeli céljaikról, prioritásaikról.

forrás.elemzésközpont