vasárnap, október 21, 2018
Text Size
Otthon Cikkek Vendéglátás meglepetésekkel

Barkácsolás, szomszédjaink akár minket is érintő közüzemi tartozásai, lakberendezés – itt található minden olyan, otthonunkkal kapcsolatos cikk, mely hasznos, praktikus tanácsokkal látja el a fogyasztókat.

altaltAz, hogy milyen minőségű szolgáltatásokkal, illetve milyen vendéglátóhelyekkel találkoznak itt-tartózkodásuk során, a külföldi turisták Magyarországról alkotott véleményét alapjaiban befolyásolja.

Amellett, hogy a túlszámlázó magyar taxisok megítélése sem túl pozitív az utazók szemében, az elmúlt napokban az éttermi tapasztalatok is előtérbe kerültek, köszönhetően annak, hogy a Frizzante étterem egy horribilis számlájáról készült fotó villámgyorsan elterjedt a Facebookon. Nem ez azonban az egyetlen problémás hely.

A Frizzante esetéről több sajtóorgánum is vezető hírként számolt be: a Dorottya utcában található vendéglátóhelyre horvát turisták tértek be, akiknek az Origo információi szerint három felesért 18 ezer forintot, egy üveges sörért 3500 forintot, egy pohár borért pedig 12 ezer forintot számoltak fel, nem beszélve a 4700 forintos, leszámlázott borravalóról, minek köszönhetően a végösszeg több mint 51 ezer forintra rúgott.

Az Origo cikke szerint az étterem ügyvezetője mentségként a drága környéket említette, illetve azt, hogy náluk ilyenek az árak, amit bárki megnézhet az ajtón is. A legújabb hírek szerint azonban a főváros sem nézi jó szemmel, hogy rossz hírét keltik Budapestnek, az Index például arról számolt be, hogy Rogán Antal V. kerületi polgármester az éttermet magában foglaló ingatlan tulajdonosával tárgyalt annak érdekében, hogy felmondja a bérleti szerződést. Az Index úgy tudja, a tulajdonos elfogadta az érveket, és meg is teszi a szükséges lépéseket. 

Nem a Frizzante azonban az egyetlen olyan hely, amellyel kapcsolatban igencsak negatív kritikák járják be a világhálót, a tripadvisor.com nevű honlap utazói értékelései alapján még csak nem is ez kapta a legtöbb negatív szavazatot. A Váci utcai Galilei éttermet például 126 értékelőből 117 jelölte szörnyűnek, többen is azzal kezdve bejegyzésüket, hogy az itt tapasztaltak a legrosszabb élményt jelentették Budapesten .

10 hely itthon, amire a magyarok a legbüszkébbekAz ország 10 legszebb természeti csodájaA világ 20 leghatalmasabb látnivalójaA 10 legvirágosabb hely MagyarországonFöld alatti város Magyarországon is van15 misztikus várrom Magyarországon14 gyönyörű hegyvidéki kirándulóhely itthonAz ország 10 legromantikusabb kastélyaA Világörökség magyar helyszíneiA világ 29 legnépszerűbb turistacélpontja

Egy turista arról ír, hogy ingyen italt kínálva invitálták be az étterembe, amelyet végül kiszámláztak neki, csakúgy, mint az asztalra kitett kenyeret, amelyből nem is fogyasztott.

- Nem láttam még rosszabb helyet Európában - írja egy másik utazó, aki szintén a több tízezres számla láttán döbbent meg. Egy másik hozzászóló arról számolt be, hogy házi fehérbort kért, mire egy másikat hoztak ki helyi specialitásként, melyért végül 50 eurót - mai árfolyamon körülbelül 14 ezer forintot - számoltak fel az összesen 32 ezer forintos számla szerint. Többen is azt írják, a beinvitáláskor ígért kedvezményeket nem kapták meg, míg

Más éttermeket is értek azonban hasonló kritikák, a Cafe Pertut, a Pertu Stationt, a Montmartre pizzériát és a Bella Italiát is elmarasztalták túl magas árai miatt, a Pertu Cafe and Bar, illetve a Pompei Restaurant and Pizzeria esetében pedig azt is megemlítették, hogy a vendéglátóhelyek trükköztek a különféle kedvezményes ajánlatok kapcsán, és nem azt kapták, amit ígértek nekik.

Mindemellett azonban számos olyan étterem található Budapesten, amellyel maximálisan elégedettek a külföldiek, mint ahogy olyan is, melynek megítélése meglehetősen vegyes.

forrás.femina.hu