hétfő, július 23, 2018
Text Size
Otthon Cikkek Nyugdíjaskedvezmények

Barkácsolás, szomszédjaink akár minket is érintő közüzemi tartozásai, lakberendezés – itt található minden olyan, otthonunkkal kapcsolatos cikk, mely hasznos, praktikus tanácsokkal látja el a fogyasztókat.

A kormány már tegnap hozzányúlt az új pótjegy-rendszerhez, de a nyugdíjasoknak majd így is fizetnie kell a legtöbb viszonylatban.

A MÁV által bevezetett új pótjegyek a hónap közepétől 5-9 százalékkal drágítják majd meg az utazást. Kivételek lesznek, de a legnagyobb váltást az jelenti, hogy május 15-től gyakorlatilag megszűnik az ingyenes vasúti utazás a 65 év felettieknek, mivel pótjegyet - feltéve, ha nem személyvonattal utaznak - nekik is venniük kell - hívja fel rá a figyelmet a Hvg.hu.

Mint azt korábban a Privátbankár megírta: a közlekedők többféle módon mentesülhetnek a gyorsvonati pótjegy megváltása alól. A MÁV-START bérletével vagy START Klub kártyával rendelkező utasoknak nem kell felárat fizetniük. A rendszeresen munka vagy iskolába vonatozókat így a pótjegyes járatok körének kiterjesztése nem érinti.

forrás.privátbankár