szerda, március 20, 2019
Text Size
Teszt Cikkek Laptop teszt

A tesztek segítségével a fogyasztók vásárlói magatartását szeretnénk tudatosabbá tenni. A tesztek a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság laborjaiban készülnek, azok eredményével a fogyasztók képet kapnak a tesztelt termékek biztonságáról, fő jellemzőiről.

Az angol Which? húsz laptopot hasonlított össze az akkumulátor teljesítményét figyelve. Nem a gyári adatokra voltak kíváncsiak, hanem arra, hogy mindennapi körülmények között meddig bírják a gépek.

A kifejezetten pontos, tudományos módszereiről ismert Which? laptopos tesztje során a felhasználók zöme által legtöbbet végzett tevékenységre, a böngészésre koncentráltak. A tesztnek 18 darab Windows 8 operációs rendszer futtató gépet, egy MacBook Pro modellt és egy Chromebookot vetettek alá.

Az eredmények szerint a windowsos gépek közül legtovább az Acer Aspire M5-581T bírta, 358 percig böngésztek vele egyhuzamban. Még ennél is jobban teljesített azonban az Apple 13,3 colos, Retina kijelzővel szerelt gépe: a MacBook Pro 388 perces teljesítményével éppen fél órát vert a legjobb windowsos laptopra. Azért az Acer erős akksis gépének is van egy előnye a MacBookkal szemben: nagyjából 170 ezer forinttal kevesebbe kerül.

Ha a gépen tárolt film nézésére használjuk a gépeket, akkor az Acer említett modellje 4 óra 37 percig bírja, a MacBook Pro itt közel egy órával jobban teljesít.

forrá:stech.hvg