hétfő, július 23, 2018
Text Size
Otthon Cikkek Az első fogyasztóbarát város

Barkácsolás, szomszédjaink akár minket is érintő közüzemi tartozásai, lakberendezés – itt található minden olyan, otthonunkkal kapcsolatos cikk, mely hasznos, praktikus tanácsokkal látja el a fogyasztókat.

Pintér István, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság főigazgatója és Zsigó Róbert, Baja város polgármestere, az Országgyűlés Fogyasztóvédelmi Bizottságának alelnöke 2013. március 20-án, a Fogyasztóvédelmi világnap alkalmából, közös sajtótájékoztatót tartott Baja Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatalában.

Az országban elsőként Baja vállalta fel, hogy fogyasztóbarát várossá váljon. A város – Zsigó Róbert polgármester kezdeményezésére – a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság közreműködésével valósítja meg a „Baja Fogyasztóbarát város” programot, mely kezdeményezés célja, a fogyasztóbarát szemlélet kialakítása.>>>

A polgármester hangsúlyozta, hogy az utóbbi években nagyon sokat foglalkoztak a fogyasztóvédelemmel és a hatóság is jelentős mértékben fejlődött. Szavaival méltatta a hatóság rugalmas működését, miszerint egyrészt partnere a fogyasztóknak, másrészt vállalkozóbarát is, nemcsak büntet, hanem kiemeli azokat a cégeket, melyek a szabályokat betartva, jól teljesítenek.

Pintér István kiemelte, hogy öröm olyan városba menni, ahol a tavalyi évben végzett 1100 hatósági ellenőrzés alá vont vállalkozások, közel kilencven százalékának működése maradéktalanul megfelelt az előírásoknak.

Baja tehát méltán viseli a „Fogyasztóbarát város” elnevezést, melyet a pozitív listára felkerült 11 vállalkozás is bizonyít. Az NFH munkájával segíteni kívánja a helyi vállalkozások fogyasztóbarát tevékenységét, ezért a Bajai Halfőző, illetve az Újbor Fesztiválon is megelőző jelleggel vett részt. 

Pintér István kifejtette továbbá, hogy a bajai Béles Vendéglátó és Kereskedelmi Kft. által működtetett Vadvirág Kávézó és Fagyizó a hazai elkötelezettség kategóriában kitüntetést érdemelve,  elsők között nyerte  el a ,,Fogyasztóbarát Vállalkozás” díjat, mely remélhetőleg ösztönzően hat a többi vállalkozás munkásságára is.

Az NFH és Baja Város Önkormányzatának közös célja, a fennálló együttműködés folytatása, különös tekintettel a pozitív lista és a „Fogyasztóbarát Vállalkozás” körének kiterjesztése.

forrás:nfh