szerda, február 20, 2019
Text Size
Teszt Cikkek Tesztelték a netes vásárlást

A tesztek segítségével a fogyasztók vásárlói magatartását szeretnénk tudatosabbá tenni. A tesztek a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság laborjaiban készülnek, azok eredményével a fogyasztók képet kapnak a tesztelt termékek biztonságáról, fő jellemzőiről.

A Pénzcentrum.hu az elsők között volt, akik Magyarországon rendeltek a Tesco Online Bevásárlás rendszerétől. Mutatjuk, mit tapasztaltunk.

 Csütörtök délután elindult a Tesco Magyarország Online Bevásárlás oldala. A szolgáltatás jelenleg Budapest és vonzáskörzetének nagy részén (Pest és Fejér megyében) érhető el. Reggel 8 és este 22 óra között szállítják ki a megrendelt termékeket. A kiszállítás díja 899 forint. Fizetni a megrendelésnél, online, illetve a szállításkor, bankkártyával lehet, készpénzt nem fogadnak el.

A kiszállítás helyett választható a személyes átvétel is: az áruházakban található Átvételi Pontokban a kiválasztott termékeket a vevő egyszerűen és gyorsan veheti át, ennek lehetősége jelenleg csak néhány áruházban érhető el.

A webshop ugyanolyan árakkal dolgozik, mint amikkel a boltokban találkozhatunk, az áruházlánc aktuális akciói itt is elérhetőek.

Mi az indulás napján, csütörtökön délután rendeltünk, péntek délelőtti kiszállítást (10-12 óráig) kértünk.

A szállítók 11.43-kor hívtak telefonon: nem találták pontosan, melyik ajtó is a bejáratunk (a megjegyzés rovatban pontosan le lehet írni a címet).


Pár perc múlva meg is érkeztek a szerkesztőségbe, a megrendelt termékeket egymásra pakolva, speciális rekeszekben.

A Tesco-s egyenruhában, sárga mellényben, egyencipőben érkező szállítók udvariasak voltak, a rendelés stimmelt - együtt néztük át a tételeket.


Mindössze azon csodálkoztunk, hogy - bár hatosával rendeltük az ásványvizeket - mégsem sikerült mindegyiket kartonban hozni. Inkább egyesével-kettesével szatyorba csomagolva kaptuk meg a palackokat.


Mint megtudtuk, az első tízben voltunk, akiknek az indulás napján szállítottak.


Az online vásárlás menete

1. Bejelentkezik a vásárló (vagy regisztrál, és utána jelentkezik be).

2. Kiválasztja a kiszállítási idősávot.

3. Megkezdi a vásárlást, a termékeket a kívánt mennyiségben behelyezi virtuális bevásárlókosarába.

4. Kiválasztja a fizetési módot: ez történhet online, a honlapon keresztül, vagy személyesen a kézbesítés során bank- illetve hitelkártyával. (Az online fizetés során a fizetendő összeg a kiszállítás napjának a végén kerül majd levonásra.)

5. Házhoz szállítás, a termékek átvétele: a kiválasztott termékeket klimatizált gépjárműben szállítják ki, és a csomagot egy Tesco alkalmazott adja át a vásárlónak. A szállító kívánság szerint egészen abba a helyiségbe viszi a termékeket, ahová a vásárló szeretné. A vevő az átvétel során ellenőrizheti az átvett termékek minőségét, frissességét és azt, hogy minden kiválasztott termék benne van-e a csomagban.

FORRÁS.PÉNZCENTRUM.HU