csütörtök, február 21, 2019
Text Size
Otthon Cikkek Fogyasztói tippek Húsvétra

Barkácsolás, szomszédjaink akár minket is érintő közüzemi tartozásai, lakberendezés – itt található minden olyan, otthonunkkal kapcsolatos cikk, mely hasznos, praktikus tanácsokkal látja el a fogyasztókat.

altHol vegyük meg a húsvéti tojást és sonkát? Mit vásárolhatunk gyermekünknek a piacon? Olvassa el fogyasztóvédelmi tanácsainkat, hogy kisebb-nagyobb bosszúságok ne rontsák el a szép tavaszi ünnepet!

- Gyakori tapasztalat, hogy az általunk valódi csokoládéfiguráknak hitt termékek kakaós masszából készülnek, ezt azonban a gyártó nem tünteti fel a csomagoláson. Mindig olvassuk el figyelmesen az édesség összetételét. Ha gyanús, vagy ha valami fontos információ nincs feltüntetve, inkább ne vegyük meg a finomságot.

- Igaz az a sonka és a torma beszerzése esetén is… Vigyázzunk, csak akkor vásároljuk meg, ha megtaláljuk az árun a származási és a csomagolási helyet, az összetételt és az árat. Fel kell tüntetni, hogy füstölt vagy pácolt terméket kínálnak-e az eladók, továbbá, gyors- vagy hagyományos érlelésű-e a sonka, igényel-e főzést avagy sem.

- Győződjünk meg arról is, hogy a kereskedők a romlandó termékeket megfelelően tárolják-e.

- Az elmúlt évek tapasztalatai alapján gyakran háztáji néven kínálják a nagyüzemi tojást.

- Vásárláskor mindig ellenőrizzük továbbá a fogyasztói ár és egységár feltüntetésének szabályosságát.

- Jó, ha tudjuk, ha 3 év alatti gyermekek számára szeretnénk vásárolni, célszerű a baba-mama áruházakat felkeresni, ahol kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a tájékozatlan vásárlót eligazítsák, megfelelő információval ellássák, segítsenek a játék kiválasztásában. Az alkalmi piaci és utcai árusoktól való vásárlást az alacsony árak ellenére sem tanácsolják a fogyasztóvédelmi szakemberek. A gyanúsan olcsó játék valószínűleg gyenge minőségű, hamar elromlik és használhatatlanná válik. Ráadásul nagy valószínűséggel vissza sem tudjuk cserélni.

- Egyre népszerűbb, hogy a szülők interneten vagy csomagküldő szolgálaton keresztül szerzik be az ajándékokat. Bár ez rendkívül kényelmes, hátránya, hogy megfosztjuk magunkat a játék működés közbeni megtekintésétől, kipróbálásától és a szükséges tanácsoktól.

forrás.e-harmónia