szerda, október 24, 2018
Text Size
Otthon Cikkek Olcsóbb lesz a mellékvízmérők cseréje

Barkácsolás, szomszédjaink akár minket is érintő közüzemi tartozásai, lakberendezés – itt található minden olyan, otthonunkkal kapcsolatos cikk, mely hasznos, praktikus tanácsokkal látja el a fogyasztókat.

Olcsóbb és ritkább lesz a mellékvízmérők cseréje, valamint az eljárás is egyszerűsödik Vidékfejlesztési- a Nemzetgazdasági- és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közös rendeletmódosításának köszönhetően.

Amennyiben a társasházban, szövetkezeti lakásban élők mellékszolgáltatási szerződést kívánnak kötni a víziközmű-szolgáltatókkal, abban az esetben saját költségükön mellékvízmérőt kell felszereltetniük, melynek esedékes hitelesítéséről is önmaguknak kell gondoskodniuk. Ennek költségei eddig jelentős terhet róttak a háztartásokra. A módosítással csökkennek a fogyasztók kiadásai, és az ügyintézési idő is lényegesen rövidebb lesz majd.

A rendelkezés szerint a mellékvízmérőket 6 év helyett 8 évente, tehát ritkábban kell majd cserélni. Az érintett fogyasztók ezáltal a költségek 25 százalékát spórolhatják meg mérőóránként. A cserével egy időben üzembe helyezik és – az illetéktelen használat megakadályozására – bélyegzéssel, zárral is ellátják a mellékvízmérőket. Ezt ezentúl a víziközmű-szolgáltató üzletszabályzatában meghatározott feltételeknek megfelelő vállalkozó is elvégezheti, így csak egyszer kell fogadni a vízmérő cserét végző szakembereket.

Forrás: http://www.kormany.hu/hu/videkfejlesztesi-miniszterium/kornyezetugyert-felelos-allamtitkarsag/hirek/olcsobb-lesz-a-mellekvizmerok-csereje